Blog

Home » Tassel naušnice

Tassel naušnice

kol 16, 2015 | Blog, DIY: Moda

 

Zadnjih pet dana je bilo prekrasno! Kad plovite pogled na život sasvim je drugačiji. Oko vas je samo more koje i kada je uzburkano na vas djeluje smirujuće i donosi ljepotu i harmoniju koja jednostavno obara s nogu. U ovakvim danima imam pravog vremena za razmisliti što bi voljela da me čeka u budućnosti, što me zapravo čeka i ima li nešto u prošlosti na što nisam ponosna i s čime bi se trebala malo pozabaviti (neto što bi trebalo popraviti). Naravno da svaki dan cvilim po nekoliko puta za svojom malom curom Nikom Enom (pogotovo kada je čujem na telefon) koju čuvaju, maze i paze baka, deda i povremeno teta Ančica 🙂 i koja se zabavlja većinu dana organizirajući posuđe i kuhinjske potrepštine (najnovija zanimacija).

Uradi sam koferčić nosila sam sa sobom na odmor već nekoliko puta. No kada je samnom dvoje djece (jedna trinaestomjesečna cura i osmogodišnji dječak) onda koferčić u 99% slučajeva ostaje zatvoren (drage mame vjerujem da dobro znate kako to biva). Sada sam ga konačno na ovom odmoru otvorila i napravila jedan DIY za šetnju Malim Lošinjem. Jako me razveselio. Uvijek me iznova oduševi osjećaj koji me obuzme stvarajući nešto novo. Prvotno sam mislila napraviti narukvicu no naušnice su prevagnule. Ovoga puta tassel naušnice.

Potreban materijal: škare, konac za goblen, stara ogrlica, veće alkice, kliješta, ribice za naušnice.

fantea_tassel_nausnice1

Prvi korak je bio najjednostavniji. Odredila sam koji dijelovi ogrlice želim da krase naušnice i napravila dva ista komada nanizanih perlica na tankom lancu. Zatim sam ih pričvrstila na alkicu i ribicu.

fantea_tassel_nausnice3fantea_tassel_nausnice2

U drugom koraku sam oko kažiprsta i srednjeg prsta namotala konac za goblen otprilike 35 puta.

fantea_tassel_nausnice4

Snop sam zatim provukla kroz alkicu na način da perlice vise kroz snop konca u sredini. Na taj sam način, kada sam zavezala snop konca kako bi dobila tassel, dobila i da perlice vise kroz sredinu. Na kraju donji dio snopa konca razrežite škarama kao biste dobili resice. I naušnice su gotove!

fantea_tassel_nausnice5

fantea_tassel_nausnice8

fantea_tassel_nausnice9fantea_tassel_nausnice7

 

Mateja

You may also like…

Fritule

Fritule

U pokladno vrijeme popularne su krafne no kod nas se češće rade fritule iz jednog jednostavnog razloga, a taj je što...

0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaPovratak u trgovinu