Now Reading
Savijača od jabuka

Savijača od jabuka

Proljetno sunce mi daje puno energije, a kako moram mirovati onda energiju usmjeravam na uradi sam stvari koje mogu raditi u stanu. Imam jednog malog gosta, mog imenjaka, Mateja koji boravi kod mene svaki drugi vikend pa onda smišljam zdrave recepte kojima ću ga namamiti da jede raznoliko. Tako mi je na pamet došla Savijača od jabuka koja je definitivno ispala super odabir za desert prošlog vikenda.

Potrebno je: nekoliko jabuka, med (šećer), krušne mrvice, tijesto za savijače, margo (ili slično).

fantea-savijaca-od-jabuka1

Prvo operite jabuke. Zatim im ogulite koru i naribajte ih (prvu savijaču sam radila od 3 komada jabuka) te pomiješajte sa 3 žlice meda ili šećera i 5 žlica krušnih mrvica.
fantea-savijaca-od-jabuka2
Uzmite 2 komada tijesta za savijače, rastvorite ga i premažite margom ili sličnim (najjednostavnije je to napraviti prstima 🙂 , pažljivo + tako neće u tijestu napraviti rupe, pokidati ga).
Na tijesto nanesite 1/3 smjese jabuka i zarolajte ga (tako ćete dobiti izvana tijesto, a iznutra smjesu od jabuka; moja savijača je tako rađena).
ILI
Na tijesto rasporedite 1/3 smjese jabuka u nekoliko redova pa zatim zarolajte tijesto (tako ćete dobiti savijaču prošaranu iznutra tijestom i jabukama).
fantea-savijaca-od-jabuka3
Savijače položite u protvan i premažite margom. Odozgora stavite jedan list tijesta kao svojevrsnu barijeru da se savijače previše ne zapeku. Taj list tijesta bacite kada kolač bude gotov.
fantea-savijaca-od-jabuka5
Savijače se peku u pečnici na 200 stupnjeva 20 minuta. Nakon toga spremne su za kratko hlađenje, rezanje i degustiranje. Dobar tek!fantea-savijaca-od-jabuka6

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2022 FANTEA. SVA PRAVA PRIDRŽANA.

Scroll To Top