Jestive kuglice za bor

Moj ovogodišnji bor biti će ukrašen mnoštvom totalno drugačijeg nakita čije dijelove možete pojesti. Točnije, kuglice i girlande biti će napravljene od hrane. Pitate kako napraviti kuglice i girlande ukrašene hranom? U ovom postu stiže ideja, ponukana prošlogodišnjom perec kuglicom (ovdje), kako napraviti kuglice, a girlande ću objaviti u ponedjeljak.
.
Potreban materijal: stiroporne kuglice, srebrni sprej, štapići za ražnjiće, ukrasna trakica, pribadače, univerzalno ljepilo, kist, pištolj ljepilo, ukrasi za kuglice: pereci, kokice, ukrasi za kolače (mrvice).
U kuglice zapiknite štapić za ražnjić. Pomoću spreja kuglice obojajte u srebrnu boju. Ostavite ih par sati da se posuše.

Zatim pištolj ljepilom zalijepite na kuglice perece i/ili kokice. Ostavite da se osuši.

fantea-drugacijekuglice-2
Kuglice možete premazati univerzalnim ljepilom i uvaljati ih u ukrase za kolače (mrvice ili neke druge) i ostaviti da se osuše. Meni su ove kuglice najdraže!

fantea-drugacijekuglice-3

Na kraju izrežite ukrasne trakice koje pričvrstite za vrh kuglice pribadačom na način da probijete oba kraja trakice i pribadaču utisnete do kraja u kuglicu.

fantea-drugacijekuglice-4
I kuglice su gotove! Na mom će boru ove godine biti: gospođa Kokica kuglica, gospodin Perec kuglica i gospođica Mrvica kuglica.
fantea-drugacijekuglice-5a

© 2022 FANTEA. SVA PRAVA PRIDRŽANA.

Scroll To Top