Blog

Home » Rozi cvijet od tkanine

Rozi cvijet od tkanine

velj 17, 2013 | Blog, DIY: Moda

Danas je moja prijateljica poželjela rozi cvijet za kosu. Malo sam zavirila u svoj svijet tkanina i pronašla tkaninu roze boje. Za 30-tak minuta imali smo rozi cvijet nosiv kao broš, špangica ili pak ukras za torbu. Kako? Ne tako komplicirano kako možda zvuči.

POTREBAN MATERIJAL: pamučna tkanina (ne morate je nužno kupiti, možda u ormaru imate neki komad odjeće koji bi mogao poslužiti), škare, ljepilo (mi smo koristile Moment), ziherica/španigica/kopča za broš

Od tkanine sam izrezala traku širine 3 cm i dužine 50 cm. Zatim sam je presavinula na pola po dužini, stavila malo ljepila na početak i krenula frkati/namatati na način da sam svako toliko stavljala ljepilo. Na kraju sam donji dio cvijeta (onaj koji odlučite da bude donji) premazala ljepilom i prebacila kraj tkanine (cijelu širinu) preko. Zatim sam uzela cvijet i stisnula ga među dlanovima kako bi se  slojevi i dno dobro primili jedan za drugi. Zatim sam na donji dio stavila malo ljepila i na taj način pričvrstila zihericu/španigicu/kopču za broš na cvijet. Cijeli mali DIY Rozi cvijet projekt izgledao je ovako.

page

Odlična je stvar u tome što je za izradu ovog cvijeta potrebno vrlo malo materijala i alata + koje vrlo vjerojatno već imate kod kuće.

Mateja

You may also like…

Fritule

Fritule

U pokladno vrijeme popularne su krafne no kod nas se češće rade fritule iz jednog jednostavnog razloga, a taj je što...

0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaPovratak u trgovinu