Now Reading
Multičvor narukvica

Multičvor narukvica

Stiže jedan post iz arhive. Greškom objavljen na kratko vrijeme 10.07. 🙂 (i to se dešava kada imate novorođenče). Ovaj post nisam stigla objaviti prije poroda, a sada su okolnosti takve (beba je u prvom planu) da mi uradi sam postovi koje sam napravila prije poroda dobro dođu. A i vama na taj način pružam nove uradi sam projekte za čitati.

Kada sam radila Mornarski čvor narukvicu pala mi je na pamet ideja o narukvici s više čvorova pa sam napravila i ovu koju ću vam danas pokazati. Ova narukvica je kao stvorena za nošenje cijelo proljeće i ljeto.

Potreban materijal: ukrasne špage, alkica, žabo kopča x 2, obična kopča, kliješta, škare, selotejp, lanac.

fantea-multicvor-narukvica1 Odrežite dva puta svaku špagu na dužinu od 20 cm. Prije nego špagu prerežete mjesto gdje ćete rezati omotajte selotjepom kako se špaga ne bi rascvala. Zatim preprežite špagu po sredini selotjepa i završetke malo rastalite upaljačem kako bi vrškove tankih niti špage slijepili jedne za druge. Sada krenite raditi čvorove na svakoj špagi po jedan. Radite obične čvorove kako je prikazano na slijedećim slikama:

fantea-multicvor-narukvica2afantea-multicvor-narukvica4a I . Kada ste napravili po jedan čvor na svakoj špagi špage posložite ovako:

fantea-multicvor-narukvica6a Slijedeći korak sastoji se u odmjeravanju dužine špaga oko vaše ruke (neka budu uz ruku). Kada ste ih odmjerili i označili mjesta rezanja pomoću flomastera ili ih zapamtili (lošija opcija) špage skratite na potrebnu duljinu na način da prvo ponovno osigurate mjesta gdje ćete rezati selotejpom, zatim špage skratite i spalite krajeve. Sada te krajeve pažljivo, jedan za drugim (onako kako ste bili posložili špage) ugurajte u žabo kopču i čvrsto stisnete kopču pomoću kliješta. Na jedan kraj žabo kopče stavite lanac (za regulaciju dužine narukvice i za ukras), a na drugi kraj alku i kopču.

fantea-multicvor-narukvica8a

I Multičvor narukvica, idealna za tople dane, je spremna za nošenje!

fantea-multicvor-narukvica9

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2022 FANTEA. SVA PRAVA PRIDRŽANA.

Scroll To Top