Now Reading
Mornarski čvor narukvica

Mornarski čvor narukvica

Već duže vrijeme gledam čvor narukvice. Posebno mi se sviđaju ove na Brinkle shopu i Psycho Couture blogu gdje ih Ana Karađole uvijek jako dobro nosi.

Brinkle.bizPsychocouture-mornarskicvor

U Nami sam jednom prilikom ugledala odličnu ukrasnu špagu koju sam odmah kupila i koja je glavni lik u današnjem uradi sam postu (iz arhive) u kojem ću pokazati kako napraviti Mornarski čvor narukvicu, u ljubičastoj boji, koja je moja omiljena boja u zadnje vrijeme.

Potreban materijal: ukrasna špaga, alkica, kopča, kapica završetak, kliješta, univerzalno ljepilo, škare, lanac.

fantea-cvornarukvica1Da biste napravili Mornarski čvor narukvicu potrebno je prvo odrezati ukrasnu špagu 2 puta na duljinu od 0,5 m i preklopiti je (kao na slici Potreban materijal). Kako vam se krajevi špage ne bi odmotavali pričvrstite ih selotjepom kao što je pojašnjeno u postu DIY Ogrlica uže i cirkoni pod Priprema užeta. Zatim kreće pletenje koje radite prema prikazu na slikama.

fantea-cvornarukvica1-2fantea-cvornarukvica3-4fantea-cvornarukvica5Kada zategnete krajeve dobiti ćete mornarski čvor. Zatim odmjerite dužinu koja vam je potrebna za oko ruke i odrežite (krajeve osigurajte selotjepom). Krajeve namažite ljepilom i stavite ih u kapice. Na jednu kapicu stavite kopču, a na drugu lanac (za ukras i za regulaciju širine narukvice).

fantea-cvornarukvica6fantea-cvornarukvica7-8Rezultat je ovakav. Kako vam se sviđa?

fantea-cvornarukvica9

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2022 FANTEA. SVA PRAVA PRIDRŽANA.

Scroll To Top