Now Reading
Festivalska majica

Festivalska majica

Uvijek kada krene ljetna sezona festivala mene ulovi želja za novim festivalskim odjevnim predmetom. Tako je nastala i ova Festivalska majica.

Potreban materijal: pamučna majica, škare, olovka/kreda (opcionalno), papir (opcionalno).

fantea-festivalska-majica1Krenimo redom. Prvo odrežite ovratnik, rubove na rukavima i dnu majice.

fantea-festivalska-majica2aZatim uz pomoć papira ili slobodnom rukom na prednjoj i zadnjoj strani nacrtajte polukrug na način da je najviša točka polukruga u visini pupka (može i više, ovisi koliko dugačke rese na majice želite imati i koliko trbuha želite pokazati 🙂 ).

fantea-festivalska-majica4Slijedeći korak je rezanje resa. Krenite rezati rese/trakice od dna majice do polukruga debljine 2 cm, u krug = s prednje i zadnje strane majice.

fantea-festivalska-majica5Kako bi majicu učinili još zanimljivijom na drugim mjestima, po želji, na majici napraviti proreze. Pustite ovaj korak stvaranja mašti na volju! Kada ste gotovi s rezanjem dijelove koje ste rezali rastegnite na način kao što sam prošlo ljetno završila rubove Crno-žutog topa.

Festivalsku majicu dodatno možete ukrasiti zakovicama ili šiljcima koje možete kupiti bilo u hobby art dućanima ili preko neta.

Kranji rezultat je ovakav (hvala Maji na poziranju):

fantea-festivalska-majica8fantea-festivalska-majica6

© 2022 FANTEA. SVA PRAVA PRIDRŽANA.

Scroll To Top