Blog

Home » Bijeli bombon

Bijeli bombon

svi 7, 2013 | Blog, DIY: Moda, Uncategorized

Proljeće je svuda oko nas, priroda se razbudila, stigli su topli dani, a s njima i pregršt novih modnih noviteta. Moda kao moda, svake sezone nove ideje, boje, modeli… kakva bi to moda u konačnici i bila, a da nas svake sezone iznova ne oduševljava svojom originalnošću. Otvarate ormar i pitate se kako s ovim starim krpicama možete biti posebne, drugačije, originalne? Vrlo lako! Odjeću koju imate u ormaru možete osvježiti, redizajnirati ili pak prilagoditi trenutačnom raspoloženju. Stiže lagan i jednostavan primjer. Pod rukama mi se ovaj puta našla stara bijela košulja. Koliko je stara možete vidjeti po modelu / lastici na rukavima.

bijelibombon1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Krenimo redom. Slijede upute korak po korak kako osvježiti staru košulju.

1. Obucite košulju i odredite na kojoj visni želite odrezati rukave. Dobar savjet u ovoj početnoj fazi je da rukave prvo odrežete malo, pa košulju probate, a zatim još više (ako je potrebno i ako želite) kako ne biste odmah prvi puta odrezali previše (jer povratka nema). Također ostavite centimetar za fino završavanje rubova. Odrežite rukave na željenu dužinu bez straha jer ako i slučajno nešto pogriješite košulja uvijek može postati košulja bez rukava.

2. Kada režete rukave svakako režite na način da su rukavi pod rukom kraći, a na ramenu duži. Za ogledni primjer izvucite neku košulju kratkih rukava iz ormara i pogledajte kako su rukavi pod rukom kraći.

3. Kada ste postigli željenu dužinu rukava rub prođite cik-cak mašinom za šivanje. Zatim popeglajte cik-cak rub i zapeglajte višak materijala (onaj centimetar) prema unutra te zašijte mašinom ravno kako biste dobili fini porub. Ako nemate mašinu za šivanje svaki krojački salon će vašoj košulji dati fini završni sjaj.

4. Kako bi košulju još više ukrasili i istaknuli njen novi izgled umjesto bijelih plastičnih gumba možete kupiti sive ukrasne gube. Za ovu košulju kupila sam sive gumbe s ornamentom koji su ispali pun pogodak. I bijeli bombon je bio spreman za nošenje!

bijelibombon4

Nose se narukvice: Fantea Kraljevska plava i Fantea Kraljevska zebrasta

bijelibombon5bijelibombon2

Mateja

You may also like…

Fritule

Fritule

U pokladno vrijeme popularne su krafne no kod nas se češće rade fritule iz jednog jednostavnog razloga, a taj je što...

0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaPovratak u trgovinu