Blog

Home » Bebi dekica

Bebi dekica

srp 24, 2014 | Blog, DIY: Dom i dekoracije, DIY: Za djecu

Bebi dekice postoje zimske i ljetne. Tražeći bebi dekice koje bi bile 100% pamučne i perive na visokim temperaturama naišla sam na ove prekrasne dekice.

1. Millie&Boris pletena dekica roza Kidioz

2. Jollein Dekica pletena 75×100 cm Magic Baby

3. Nina Nana pletena deka Emporium

4. DEKA MEKANA my baby Lesnina

baby-dekica-inspiracija

 

Ove dekice su me inspirirale da sama napravim par dekica koje će biti mekane, bijele i perive na 90 stupnjeva (jer takve nisam našla u dućanima ili mi se činilo da su puno preskupe). Ono što mi se nije svidjelo je to što je većina zimskih dekica poliesterska ili u najboljem slučaju mješavina poliestera i pamuka. Ljetne dekice su jako lijepe i ima ih 100% pamučnih no budu u boji pa ih zapravo ne možete prati na visokim temperaturama. Tako sam na kraju odlučila sama napraviti par dekica (post iz arhive).

Potreban materijal: pamučna tkanina deblja/tanja (ima ih u svakoj prodavaonici tkanina), traka za porubljivanje (ima ih u svakoj prodavaonici tkanina), škare, konac, šivača mašina.

fantea-bebi-dekica1Prvo tkaninu i traku za porubljivanje operite na 90 stupnjeva kako bi se stisnuli koliko treba. Zatim odrežite veličinu dekice po želji (preporučam  75 x 100 cm). Kuteve dekice odrežite oblo (kako biste lakše porubili i kako ne bi trebali prekidati traku za zarubljivanje). Zarubite / zašijte traku na rub dekice šivačom mašinom kako je prekazano na slikama.

fantea-bebi-dekica2

fantea-bebi-dekica3 I dekica je gotova!

fantea-bebi-dekica5

fantea-bebi-dekica4

 

Mateja

You may also like…

Fritule

Fritule

U pokladno vrijeme popularne su krafne no kod nas se češće rade fritule iz jednog jednostavnog razloga, a taj je što...

0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaPovratak u trgovinu