Now Reading
Bačve kao tegle za cvijeće

Bačve kao tegle za cvijeće

Jedan od uradi sam postova koje već duže vrijeme završavam je ovaj post: DIY Bačve za cvijeće. Zahvat je bio popriličan. Bačve smo dovezli od moje bake iz Zagorja. Zatim smo po Kajzerici tražili majstora koji bi imao motorku kako bi nam prepilio bačve (hvala majstoru Letici). Uređivale smo ih mama i ja dobrih 10 dana (zajedno s kupnjom potrepština u Bahausu i Zrinjevcu). Kako smo mama i ja velike picajzle mi bi rekle da su mogle ispasti i bolje no tko god ih vidi kaže da su ispale super i da izgledaju prekrasno!

Potreban materijal: vidi sliku + kuglice za drenažu, zemlja,  cvijeće, malč (za čuvanje vlage)
PRVI KORAK – REZANJE BAČVE

DRUGI KORAK – PRIPREMA BAČVE
Brus papirom prođite rubove kako ne bi bili oštri. Očistite metalne obruče (ako je bačva stara) od korozije (upute se nalaze na bočici). Zatim možete na dnu bačve izbušiti rupe za otjecanje vode i postaviti kotače.

TREĆI KORAK – BOJANJE BAČVE
Metalne obruče zaštitite zaštitnom trakom ipremažite drvo bojom za drvo (mi smo koristile Sadolin) u nekoliko premaza. Ako ćete imati 3 premaza ta faza može potrajati i dva dana. Zatim premažite metalne obruče bojom za metal (mi smo koristile Hemerit).

ČETVRTI KORAK – SAĐENJE CVIJEĆA
Prije samog sađenja ako su vam rupe za odvod vode veće od drenažnih kuglica na dno položite metalnu mrežicu kako drenažne kuglice ne bi kroz rupe ispadale. Na dno bačve se zatim stavi cca 3 cm drenažnih kuglica pa zemlja. U bačvu zasadite cvijeće po želji. Kod mene se našla mješavina balkonskog cvijeća koje dobro podnosi sunce: kadifice, pelargonije, koprive, timijan, par kiwia, puzavice…. Za kraj na zemlju stavite malč (komadići drva) kako bi se vlaga što više zadržavala u zemlji tijekom vrućih ljetnih mjeseci.

I bačve s cvijećem su gotove! Sada vam ne preostaje ništa drugo nego diviti se prekrasnim bojama prirode na vašem balkonu, terasi ili vrtu. .

© 2022 FANTEA. SVA PRAVA PRIDRŽANA.

Scroll To Top