Now Reading
Čipka pisanica

Čipka pisanica

Na raznim tutorijalima na webu izgledalo je dosta jednostavno, a na kraju sam pobojala 10-tak pisanica dok nisam otkrila sve trikove. Koristila sam smeđa jaja. Da sam imala bijela efekt bi vjerujem bio još bolji.

Potreban materijal: jaja, boja za jaja, čipka (u traci ili izrežete čipku u traku; ), posude za bojanje, ocat, gumice (opcionalno), škare.
Preporuke: otisak čipke dosta ovisi o strukturi i boji ljuske jajeta, bolja su ona jaja koja nemaju točkastu ljusku i svjetlija su; bolje je koristiti čipku koja je što više plastična

fantea-cipka-pisanica1fantea-cipka-pisanica3

Skuhati tvrdo kuhana jaja. Malo ih ohladiti. Oko njih omotati čipku na način da istu stegnete što je više moguće oko jajeta (što jače stegnete otisak će biti bolji).

fantea-cipka-pisanica2 Omotana jaja čipkom uoniti u mješavinu vode, boje i octa (prema uputama na boji). Ostaviti da odstoji 10-tak minuta.

fantea-cipka-pisanica4Ifantea-cipka-pisanica5afantea-cipka-pisanica5bzvaditi iz boje i osušiti papirnatim ručnikom. Skinuti čipku s jajeta.fantea-cipka-pisanica5c I pisanice su gotove!

ŽELIM VAM VESELE USKRSNE BLAGDANE! xo, xo fantea

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2022 FANTEA. SVA PRAVA PRIDRŽANA.

Scroll To Top