Blog

Home » Zelene palačinke

Zelene palačinke

sij 11, 2019 | Blog, DIY: Hrana i piće

Često me ljudi pitaju što moja djeca jedu za doručak ako ne smiju mlijeko i jaja. Nije to tako komplicirano. Imaju prilagođen jelovnik koji bez obzira na namirnice koje ne mogu jesti bude sastavljen od vrlo ukusnih jela. U nastavku vam dajem jednu od ideja za doručak: zelene palačinke bez jaja i mlijeka koje su još k tome, u ovoj mojoj verziji, bez glutena i orašastih plodova.

Vrijeme pripreme: 30 minuta.

Potrebni sastojci:

3 žlice zobenih pahuljica

3 žlice zobenog brašna

1 žlica kukuruznog brašna

1/2 praška za pecivo

70 g smrznutog špinata

3 žlice na vrh narezane suhe slanine na male kockice (mi ponekad uz slaninu još dodamo i sitno narezano pečeno/kuhano meso)

1 čaša vode

prstohvat soli

prstohvat origana

Želite li ove palačinke obogatiti mliječnim, jajima i nekim drugim brašnom tada umjesto vode stavite mlijeko, dodajte istrajbano 1 jaje i 2 žlice krem sira. Brašno možete zamijeniti brašnom po želji vodeći računa da vam je barem polovica brašna brašno ljepljive strukture kao što je zobeno, heljdino ili pčenično brašno. Smjesta treba biti gušća kako bi palačinke bile debele.
ILI
Bacite oko na ove prefine Palačinke od špinata od Domaćice Sanje.

Priprema:

Prvo zobene pahuljice namočite u malo vode kako bi upile vodu i omekšale. Zatim 5 minuta prokuhajte špinat i ocjedite ga. Sjedinite praškaste sastojke te im dodajte ostale sastojke uključujući i namočene zobene pahuljice. Smjesu ostavite da odstoji 10tak minuta i ako bude jako, jako gusta dodajte joj još vode. Smjesu stavljajte na vruću tavicu žlicom. Palačinka neka bude debela 1 cm, može i deblje. Palačinku pecite 1 minutu s jedne strane i 1 minutu s druge strane. I to je to. Dobar tek!

P.s. Bezglutenske palačinke dobro je čuvati pokrivene ili u nekoj posudi s poklopcem.

Mateja

You may also like…

Fritule

Fritule

U pokladno vrijeme popularne su krafne no kod nas se češće rade fritule iz jednog jednostavnog razloga, a taj je što...

0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaPovratak u trgovinu