Stigla je beba

fantea-stigla-je-beba-2

Točno prije 15 dana mala cura Nika došla je na svijet. Već prvih trenutaka njenog života, u ranim noćnim satima, njene duge ruke obgrlile su moje grudi i užurbano tražile cicu. Sada kada su dani u rodilištu iza nas (koji, moram reći, nisu bili laki) i kada se svega sjetim i vidi svoju malu curu kako pokraj mene mirno spava odmah mi dođu suze na oči (od sreće). Taj mali novi život donio je veliku promjenu u moj život. Naravno pozitivnu bez obzira što sam jedan dan u rodilištu pomislila kako ću izdržati prilagodbu za koju ljudi kažu da traje i do mjesec dana, ako ne i duže. Na mnoge stvari vas nitko ne pripremi, ne uputi, a kamoli da bi vam natuknuo da to tako može biti pa onda kada se dogode ostanete blago rečeno u šoku (pogotovo ako ste prvorotka kao ja) jer ne znate kako ih riješiti, a univerzalnog recepta nema. No ako imate jaaaako veliku volju i ako ste uporni, a to znači što smireniji i držite se poslovice “ponavljanje je majka mudrosti” i “na greškama se uči”, sve će biti dobro. Naravno dok se držite poslovica treba i stisnuti zube, pošteno stisnuti. Ne možete odmah znati šta beba hoće, zašto o plače, što znače njeni pokreti, kako je umiriti… i to je normalno (p.s. jedna od najboljih rečenica u boliničkoj sobi na panou mi je bila: “Prije dojenja umiriti bebu ako plače.” s time da nije pisalo kako).

Nika i ja se upoznajemo svaki dan sve više i više. Nika upoznaje i tatu (mislim da već zna kada je on ljubi – zbog brade), a kada ja. Smijemo se zajedno. Mazimo se. Ja proučavam nju, a ona svijet oko sebe, osluškuje, fokusirano gleda, malo se smiješi, malo mrgodi. Često se smiješi u snu kada se kaže da bebe tada vide anđele. Još uvijek se držim poslovica i tako će to vjerujem biti od sada pa do vječnosti (i neka bude). Biti ću neispavana, plakati od sreće i od tuge, pronalaziti svakojake načine za rješavanje raznih situacija, 101 puta se pitati da li je dobro to što radim, a mala cura će rasti, rasti i rasti kao gljiva nakon kiše i za 10-tak godina ću se vjerojatno pitati zašto vrijeme ide tako brzo.

Možda ste već primjetili da u nekim već objavljenim postovima piše navod “iz arhive”. Ti postovi su napravljeni u zadnjim danima trudnoće (doslovce zadnjih 10 dana) kako bi imala zalihu postova za objaviti, a vi za čitati, u mojim babinjačkim danima. Nadam se da neće zamjeriti.

Puse od fantee i fanteice!

fantea-stigla-je-beba-4

fantea-stigla-je-beba-6

fantea-stigla-je-beba-10

fantea-stigla-je-beba-3

fantea-stigla-je-beba-8

fantea-stigla-je-beba-9a

fantea-stigla-je-beba-5